Her er der sommer året rundt

Lige nu er det stærkt begrænset, hvad vores muligheder er, når det kommer til at rejse, men der kommer en tid, hvor vi igen kan komme ud og se verden. Mange har nogle ferieopsparinger, der bugner, og som skriger på at blive brugt, da det er efterhånden er et års tid siden, man kunne rejse uden alverdens restriktioner. Når det igen bliver muligt at rejse, er det så at finde et sted, der passer ind i ens planer. Et af de steder der kan være oplagte, hvis budgettet er til den gode side, er en safari rejse i eksempelvis Tanzania eller Kenya.

Hvor i Afrika skal du tage hen?

Sydafrika er en anden destination, som der er mange der vælger, når det kommer til safari rejser. At der er dejligt i Sydafrika er der heller ikke nogen tvivl om, men her er der lidt mere udsving i årstiderne. Du kan læse mere om rejser til Sydafrika her. Nogle af de fordele der er ved eksempelvis Tanzania og Kenya, er at de ligger lige ved ækvator. Det betyder, at der er ikke er de store udsving uanset hvornår på året du tager dertil. Der kommer mere vand i slutningen af marts og til maj, generelt er temperaturerne dog rimelig ens. Normalvis ligger de mellem 24 og 27 grader året rundt, som det er i de fleste lande der ligger ved ækvator.

Så hvor i Afrika du skal tage hen, afhænger altså lidt af, hvornår på året du skal rejse. Da det ikke er til at vide, hvornår vi kommer til at kunne rejse igen, kan det være en fordel at kigge mod “ækvator landene”, da vejret ikke er så svingenende her. Det er dog samtidig vigtigt at huske på, at der er stor forskel på tempetaturene i landet, alt efter hvor i landet man befinder sig. Der er eksempelvis ikke overraskende varmere på savannen, end der er ude ved kysten. For selvom det måske ikke er det, de fleste tænker på med det samme, når man snakker om Afrika, så er der rig mulighed for en perfekt daseferie med lange hvide sandstrande.

Afrika er generelt et kontinent, som det forventes kommer til at storme frem i de kommende år. Både økonomisk, hvor mange analytikere spår en stor økonomisk fremgang, men også som feriedestination. Netop fordi Afrika byder på alt det, som mange sætter stor pris på. Natur og dyr, sol og varme og smukke hvide sandstrande. Så tag afsted inden det bliver helt overrendt.

Find lækre danske sommerhuse

Hvis du er ved at planlægge din næste sommerferie, så er der selvfølgelig masser af forskellige muligheder. Og det gælder ikke kun i udlandet. Der er nemlig adskillige lækre steder i Danmark at besøge, ligesom der er masser af dejlige sommerhuse. Læs med herunder, hvis du vil undersøge mulighederne for leje af sommerhuse i Danmark.

Find informationer om sommerhuse

Lej et sommerhus i Danmark lige her. Her kan du først og fremmest undersøge, hvilke muligheder der er for at leje sommerhuse i Danmark. Du kan indtaste, hvilket område sommerhuset skal være i, hvilken periode det skal være for, hvor mange overnatninger der er tale om, og hvor mange mennesker der skal med. Så får du en masse muligheder at sammenligne og vælge imellem.

Men det er ikke det eneste, som du kan på siden. Du kan nemlig også få rabatter på diverse attraktioner, som du kan læse meget mere om. Og så kan du kigge på, hvilke sommerhuse der er til rådighed, hvis du er ude i sidste øjeblik og skal afsted lige om lidt. Så vil du typisk også kunne leje sommerhuset til en særligt fordelagtig pris. Desuden får du altid en gratis afbestillings- og indboforsikring med i prisen.

Forskellige valgmuligheder

Der er mange forskellige lokationer af sommerhuse at vælge imellem. Det gælder, uanset om du gerne vil til hyggelige Nordjylland, lækre Nordsjælland eller et helt tredje sted. I kan også leje mange forskellige slags sommerhuse. Hvis I for eksempel gerne vil have en pool i haven, er det muligt. Så er det bare med at krydse fingre for, at det er varmt nok til at bruge den. Ellers kan det være, at der er en sauna, som I kan bruge bagefter til at få varmen igen.

Det kan også være, at du og familien er mere til strand. Så kan I få et sommerhus med havudsigt, så I kan nyde udsigten og hurtigt komme ned for at få en morgendukkert. Der er selvfølgelig også forskel på størrelsen af de forskellige sommerhuse. Og så kan I få et, der er specielt egnet til familier med børn. Eller I kan leje et, der passer bedre til venner eller par. Endelig kan I også sagtens finde et sommerhus, hvor I kan få lov til at tage hunde med, hvis det er aktuelt.

Så uanset hvad du er til, så er det muligt at finde det. Så skal du nok få en rigtig dejlig sommer og ferie i hjemlandet.

Hold sommer på Bali

Det danske folk er rejselystent. Alle statistikker vidner i hvert fald om, at en stor andel af danskerne bruger et udsnit af deres sommerferie på at flygte fra det danske sommervejr for i stedet at slappe af under sydens sol. Myten om de blegfede danskere, der tager på charterferie sydpå for at sidde ved poolen og slikke sol i en uge, holder dog ikke længere stik, hvis den da nogensinde har gjort det. 

Langt størstedelen af de rejselystne danskere er nemlig også opsatte på at opleve den fremmede kultur i deres rejsemål. Netop derfor kan det selvfølgelig også sagtens betale sig at udsøge de lidt mere specielle og eksotiske rejsemål, hvor man både kan få indsigt i en vildt fremmed kultur og få stillet sin solsult.

Rejser til Bali er stigende

Måske netop derfor er rejser til Bali i det seneste år skudt i vejret. Det vil altså sige, at det er nemt at komme dertil med de danske flyselskaber eller sågar med en gruppe turister af samme nationalitet, hvis man skulle ønske sig det. Mulighederne er dog mange i Bali, fordi de netop er et yndet turistmål. Det vil altså sige, at du sagtens kan få den klassiske turistoplevelse på et lækkert hotel sammen med en guide og andre turister. Er du og familien eller de venner, du rejser med, mere interesserede i at opleve det autentiske Bali, er den slags dog også muligt. Det vil altså sige, at der er noget til enhver smag på den solvarme og kulturrige ø.

Om Bali

Inden man dog drager afsted på løftet om godt vejr, smukke udsigter og spændende kultur, kan det dog være en god mulighed at researche øen. På den måde har man nemlig lidt ekstra viden, en langt bedre mulighed for at forstå og lære mere om øen samt en ide om, hvad man gerne vil se. Så behøver man nemlig i mindre grad være afhængig af en turistguide. Derfor kommer der nedenfor en lille indføring i, hvad man kan forvente sig af Bali. Det er dog tilrådeligt at opsøge langt mere information online eller hos venner, der selv har besøgt øen.

Bali ligget i Indonesien, hvorfor den blandt andet kan prale af enormt smukke strande. Øen er dog langt mere varieret end bare det. Med en tur til Bali kan du for eksempel også opleve jungle og elefanter, hinduistiske templer og danseforestillinger samt små hyggelige byer i en radikalt anderledes arkitektur. Generelt er den hinduistiske livsindstilling, som er klart mest prævalent og synlig på Bali radikalt anderledes fra den vestlige og ikke mindst den danske. Lige meget om du bare gerne vil se smukke templer, eller du gerne vil have vendt dit livssyn på hovedet, er Bali et oplagt rejsemål.

Tag på efterårsferie i Danmark

I lyset af corona og den effekt, virus har haft på verden, er en ferie i Danmark nok mere relevant end nogensinde før. Det har dog altid været et dejligt land at drage rundt i, og selv efter verden åbner mere op igen, vil det være skønt med en ferie i Danmark. Der er mange fordele ved det, og der utroligt mange spændende steder at besøge.

Se en anden del af Danmark

Bliver man i Danmark i sin ferie, slipper man for meget besvær, der ellers normalt er med at rejse. Først og fremmest er der ingen bekymringer for visum og så videre, ligesom man heller ikke skal tænke på transport, hvis man da har egen bil. Ellers kan man tage toget de fleste steder hen, og man kan også let få lov at leje en bil eller låne af venner.

Dermed dog ikke sagt, at din ferie bare bliver hjemme, hvor du bor. For selv om Danmark langt fra er et stort land, er her dog flere forskellige typer af steder, og der er mange forskellige steder, som adskiller sig fra hinanden, hvor man kan holde ferie.

Bor du i storbyer som København eller Århus, kan det måske være en idé at tage længere ud på landet, på en dejlig ø eller ud mod Vesterhavet. Også midt i Jylland findes der smukke egne med skove, søer og åer, små hyggelige provinsbyer med god mad og hyggelig stemning.

Byferie i København

Bor du til gengæld på landet eller i en mindre by, kan det være sjovt at komme ind og prøve kræfter med storbyen. Besøg København i din efterårsferie. Måske har du selv boet der tidligere, måske kender børnene ikke rigtigt til byen, eller måske har ingen af jer nogensinde været det.

Under alle omstændigheder er der masser af spændende ting at se i København. Museer med spændende kunst, historiske fortællinger og teatre, hvor I kan blive forført af byens kulturelle puls. Også bare det at gå rundt i Indre By, eller udforske andre kvarterer som Amagerbro, Nørrebro, Christianshavn eller Vesterbro, som man kender fra bøger og film, og som man læser om i nyhederne. Også det kan være en oplevelse, hvis man kommer med den rigtige indstilling.

Der er selvfølgelig også alle de klassiske turistattraktioner som kanalrundfart, den lille havfrue, Tivoli, Christiania, Amalienborg og så videre og så videre.

En mulighed er at leje en bolig et sted i København og opleve byen derfra. Man kan også finde nogen, som er villige til at bytte bolig, hvilket er blevet populært. Så kan københavnerne få lov at opleve at bo i provinsen, mens I kan få lov at bo i København.

Det er nu engang en anderledes oplevelse at bo i et hjem i en by. På den måde oplever man ligesom byen indefra og kan forestille sig, hvordan det må være at bo i den. Det er en helt særlig og unik oplevelse for børn, der bor i provinsen, at opleve at bo i en større by. Der er København en god mulighed, fordi man trods alt føler sig tryg og sikker inden for de danske grænser.

Vælg de rette solbriller

Sommeren er over os, og der er masser af dejlig sommer og sol, selvom efteråret lurer om hjørnet. Det betyder naturligvis også, at det er højsæson for solbriller, og her er nogle gode råd til dig, der skal ud og have nogen. Solbrillemoden skifter lige som alle andre former for mode, og hvis du gerne vil være med på sidste nye mode, så er det bare at læse i modebladene, så skal de nok fortæller dig lige præcis, hvad der er in lige nu.

Det der er farligt ved at følge solbrillemoden, er at det ligesom det i så mange andre tilfælde er dyrt. For de store modehuse og andre producenter af solbriller, har ikke den helt store interesse i at lave solbriller i et design, der holder sæson efter sæson. Hvis det står til dem, skifter du gerne solbriller minimum en gang om året og gerne mere. Derfor kan det være farligt at hoppe med på noderne, som man siger.

Hvis du er lidt mere økonomisk funderet og tænker lidt mere over, hvad det er du bruger dine penge på, skal du derfor overveje at vælge nogen der kan holde sæson efter sæson, og ikke bare lige går af og på mode. Her kan man ofte med fordel kigge mod producenter som ray-ban og lignenden, der nærmest har gjort en dyd ud af, at lave solbriller der designmæssigt holder årti efter årti. Det er ikke lige dem der skiller sig ud fra mængden, og som man bider mærke i, når man ser dem. Til gengæld er de ofte meget sikre og stabile i designet, der gør, at det er sådan nogle, der bare holder år efter år.

Hvilken type solbriller du så rent faktisk skal vælge, afhænger udover din smag meget af din hovedform. Der er nemlig nogle typer af solbriller, der passer bedre til visse typer af ansigtsforme end andre. Du kan læse meget mere om dette lige her. Vælger du de rette solbriller kan de holde i rigtig mange år, og uanset hvad så kan du næsten være sikker på, at de kommer på mode igen på et tidspunkt – for moden har det med at gå i ring.

Hold sommeren i Danmark

Der er endnu ikke nogen der ved hvad sommeren 2020 kommer til at bringe. Corona virussen har ændret verdensbilledet, og vores rejselyst er blevet sat på en alvorlig prøve. Det er uvist om vi kommer til at kunne rejse til sydens sol i denne sommer. Meget tyder på, at det ikke bliver muligt, i hvert fald ikke i det omfang man kender det. Skulle der blive åbnet op og mulighed for det, vil der uden tvivl stadig være mange, der er forbeholdne omkring det.

Det er nok ikke alle der har lyst til at være på en charterferie, hvis anden bølge pludselig bryder ud, og grænserne igen bliver lukket. Ja, det er kort sagt mange ubekendte faktorer omkring vores sommerferie. En ting er dog helt sikkert, og det er, at hvis vi skal tænke på vores land og vores lands økonomi, så holder vi den i Danmark.

At tage på en charterferie eller på anden måde rejse udenlands, giver en hjælpende hånd til det land du besøger med afgifter, tolde, skatter og lignende. Hvis du bruger de penge i Danmark er du med til at holde hjulene i gang og sikrer at vi også i fremtiden har et sundt og rigt land.

At bruge vores penge inden for landets grænser i sommeren, er den største gave vi kan give til den trængte økonomi. Så at tage i sommerhus eller lignenden vil være den økonomiske og sundhedsmæssige bedste løsning. Ellers handler det om at bruge en masse gode timer i haven. Invester i en oppustelig spa til haven og leg du er på luksusresort hjemme i baghaven. Lav det udekøkken du altid har drømt om, for de penge du sparer ved ikke at skulle flyve sydpå.

 

Oplev Egypten sammen

Når man gerne vil have sol og varme, så er der mange muligheder for, hvor turen skal gå hen. En af mulighederne er Egypten. Det særlige ved Egypten er, at det kun er 5-6 timer i fly væk og samtidig byder landet (eller nærmere havet omkring) på en af de smukkeste koralrev.

Oplev koralrevet inden det er for sent

Hele verdens koralrev er under pres. Dette skyldes hovedsageligt, at temperaturstigningerne også påvirker havene. De bliver nemlig også varmere. Dette betyder, at korallerne bliver stressede, da de er yderst temperaturfølsomme. Hvis koralrevene skal overleve, skal den globale opvarmning bremses. Det er tvivlsomt, at dette sker, så selvom vi klart skal prøve på at bremse det, så kan det være en god ide at se koralrevene med det samme. I hvert fald, hvis man vil være sikker på at se det inden de er døde. Dette er blot noget af det, du kan opleve i Egypten.

Pyramider og ørken

Udover koralrev så byder Egypten også på både pyramider og ørken. Det er altså en af de oplevelser, som man ikke finder i så mange andre lande. I Egypten kan du opleve den største pyramide, som hedder Keopspyramiden og er ca. 146 meter høj. Det er altså en kæmpe pyramide, som har stået i flere tusinde år.

Varmen øger sexlysten

Når I skal afsted uden børn, så kan I også godt regne med, at I tilbringer noget tid i sengen. Varmen påvirker nemlig sexlysten, så I har mere lyst til sex. I har mindre tøj på og solen giver en følelse af veltilpashed og lykke. Derudover har I netop tid til at nyde hinanden, når I er afsted sammen jer to alene. I skal derfor huske at have kondomer med, hvis I vil være sikre på, at der ikke er flere børn på vej. I kan købe kondomer inden ferien lige her.

Bliv klar til køreferien med børn

Bliv klar til køreferien med børn

Sommeren nærmer sig med hastige skridt, og sommerferieønskerne er garanteret også begyndt at banke på. Måske står de endda i kø for at komme igennem. Der er så mange forskellige ting, man kan lave i sommerferien, og der er så mange forskellige steder, I kan rejse hen. Der er også utrolig mange forskellige måder at rejse på. Rigtig mange børnefamilier er blevet glade for køreferier. Dette skyldes måske, at det er en nem og forholdsvis billig rejseform, der giver meget frihed. I bestemmer selv, hvornår I kører. I bestemmer selv, hvornår I holder pause, og hvor mange pauser I holder. I bestemmer også selv, hvor langt I vil køre om dagen. I kan altså tilpasse rejsen til jeres egen lyst og behov. Hvis køreferien lyder fristende for jer, får I her nogle tips til, hvad I skal huske på rejsen, så I kan blive helt klar.

 

Underholdning til børnene

De fleste børnefamilier, der vælger køreferien fra, vælger den fra på grund af de mange timer, der uundgåeligt skal tilbringes i bilen. Det kan være svært at få børnene til at være tålmodige nok, og derfor kan turen også komme til at føles meget længere, end den er, for de voksne. Det er derfor også noget af det allervigtigste, at I husker at pakke noget, børnene kan underholdes med i bilen. IPads med downloadede tegnefilm, lydbøger, småt legetøj og så videre er uundværligt. For at gøre det hele lidt sjovere for børnene på bagsædet, kan I lave små feriegaver, som børnene kan pakke op løbende på turen. Alle ved, at børn elsker gaver, og det kan være lettere at holde den lange køretur ud, hvis den også indeholder nogle gaver undervejs. I kan for eksempel pakke nogle malebøger ind, købe nogle små biler, en bamse eller lignende.

 

Tjek bilforsikringen igennem

Det er vigtigt med en bilforsikring – både i Danmark og på ferien. Inden køreferien bør I derfor også tjekke jeres bilforsikring igennem. I skal vide, hvordan I er dækket, og I skal vide, hvordan I kommer i kontakt med jeres forsikringsselskab, hvis uheldet er ude, og I er strandet i et fremmed land. Hvis I ikke allerede har det, er det en rigtig god ide at tegne en kaskoforsikring forud for rejsen. Det kan nemlig vise sig at være en rigtig god investering, hvis uheldet er ude, og I selv laver en skade på jeres bil, der skal repareres inden hjemturen.

 

Snacks til alle i bilen

På køreturen kan der opstå kø på motorvejen. Det ses ikke sjældent, når hundredevis af turister sætter sig i bilen for at komme sydpå. Hvis I havner i en motorvejskø, eller hvis I gerne vil køre et længere stykke uden pause, er det en god ide at have snacks i bilen. Pak derfor nogle snacks, der kan stille både den lille og den store sult undervejs. Det er bedre at have dem, selvom I ikke får brug for dem, end det er at mangle dem, når sulten melder sig.

 

Overvejer du at åbne din egen iskiosk?

Mangler du et sommerjob? Og overvejer du at åbne din egen iskiosk? Det kan være fristende, når man ser den gode stemning ved en iskiosk på en varm sommerdag. Alligevel er der flere ting, som du skal være opmærksom på, hvis du vælger at starte en iskiosk op.

1 Beliggenhed

Hvis du vil starte din egen iskiosk, så er det måske vigtigste beliggenheden. Det skal være et sted, hvor folk enten allerede færdes eller har nemt at komme til. Gerne et sted tæt på noget natur, enten en skov eller vand. På den måde ligger iskiosken op til, at folk kan komme og købe en is og gå en tur i smuk natur på en varm sommerdag. Ellers skal du være heldig, at iskiosken nede ved stranden lige er til salg eller lignende.

 

2 Valg af is

Hvis du vil starte din egen iskiosk, så er det næste punkt, hvilken slags is du vil sælge. Der findes flere forskellige isbrands. De mest brugte er Premier is og Frisko is. Hvis du gerne vil have en standard iskiosk, kan du vælge en af disse brands. Hvis du gerne vil skille dig mere ud, så kan du undersøge mulighederne for et brand som Hansens is eller måske noget italiensk is i stedet for. Der er altså mange forskellige muligheder. Du kan også overveje om du udelukkende vil have gammeldags is til isvafler eller om du også vil have soft ice og pind is.

 

3 Isskilt

Meget af salget ved en iskiosk starter ved isskiltet udenfor. Måske du selv kan huske tilbage på en varm sommerdag, hvor I har stået og kigget på, hvilken is I kunne tænke jer. Derfor er det selvfølgelig rigtig vigtigt, at du får det rette skilt til isene. Dette kan du købe her.

 

Der er altså flere overvejelser du skal gøre dig, før du beslutter om du vil starte en iskiosk op, selvom ideen lyder hyggelig. Tænk på om du har det rette koncept og om du kan tiltrække kunder nok i forhold til andre nærliggende iskiosker.

Tag på en anderledes ferie til sommer

Hvis du er som danskere er flest, og vel og mærke allerede er begyndt at overveje hvordan sommerferien skal holdes, så er der en god sandsynlighed for at du overvejer tre ting. Når vi danskere tager på ferie, er det nemlig over en bred kam enten på campingferie, i sommerhus eller på charterferie. Der er ingenting i vejen med nogen af delene, og der er masser af charme i hver type af ferie – men der er også alternativer.

En ferieform som er begyndt at at vinde meget frem i den danske befolkning, er aktiv friluftsferie, hvor hvor man kommer helt tæt på naturen. Det kan være alt fra kanoture til vandreture i de skandinaviske fjelde eller bare en tur rundt i Danmark, hvor flere og flere shelters bliver stillet op til fri afbenyttelse.

Godt for sjælen og miljøet

Hele debatten omkring miljøet og vores klodes tilstand, kan uden tvivl have en stor betydning i forhold til vores valg af rejser. Flyrejser er utrolig forurenende, og en stor belastning for vores CO2 aftryk. Vi kan gå og spare nok så meget på kød, vand og el i hverdagen, men hvis man flyver en gang eller to om året, er det nærmest “spildt”.

At tage ud og være i og ikke mindst være et med naturen, giver en helt anden ro, og der er mange der beskriver det som værende godt for sjælen. Samtidig er det naturligvis langt bedre for miljøet, end at man enten starter bilen og kører langt sydpå eller man stiger ombord på en flyvemaskine.

Endelig kan det også være en rigtig billig ferieform, i hvert fald hvis man bliver i Danmark. Vælger man at overnatte i shelters, er det eneste det kræver mere eller mindre en sovepose af god kvalitet, noget mad og eventuelt et liggeunderlag.