Sådan vælger du den rigtige barnevogn

En barnevogn er noget af det allervigtigste, og nok den mest uundværlige ting, som du skal anskaffe til din baby. Det er derfor vigtigt at vælge den rigtige første gang. 

Barnevognen bruges nemlig hver dag lige fra dit barn er nyfødt og frem til 2-3-årsalderen.

Inden du køber barnevogn

Barnevognen skal udover gode køreegenskaber og komfort også være robust til at køre på forskellige slags underlag og til at modstå al slags vejr.

Du skal overveje, om du vil investere i en barnevogn, som skal holde til flere børn, eller om du vil købe en ny til eventuelt senere børn. Det kan godt betale sig at betale lidt ekstra for en barnevogn af god kvalitet, som holder længere.

Tænk også over, om barnevognen kan være i bilens bagagerum, eller om barnevognen skal være en letvægtsmodel, der er let at håndtere, hvis I skal have den med i bussen eller i toget.

Størrelsen betyder noget

Dit barn vokser hurtigt, og det er vigtigt, at barnet kan ligge udstrakt i barnevognen, indtil det er 2-3 år. Du skal derfor gå efter en barnevogn, hvor liften er minimum 90-95 cm lang og gerne med en god dybde.

Test barnevognen

Der er altså flere ting at tage stilling til, inden du køber barnevogn.

Når du har fundet en model, som du kunne ønske dig, er det derfor en god ide at prøve barnevognen af i butikken, inden du køber.

Prøv af hvordan barnevognen triller, om højden passer, hvordan er den at håndtere, er håndtaget behageligt at holde ved, og har barnevognen en god bremse.

Prøv også at folde barnevognen sammen og prøv at vurdere, hvordan den er at håndtere i bagagerummet, eller når du skal med bussen eller toget.

Sikkerhed frem for alt

Sikkerheden er vigtig. 

Tjek altid, at den barnevogn, som du overvejer at købe, overholder alle regler og love omkring sikkerhed i EU. Se efter EU norm/sikkerhedsstandard for barnevogne EN 1888. 

EU-godkendelsen er ikke lovpligtig i Danmark, men det kan kun anbefales, at din barnevogn overholder EU sikkerhedsstandarderne.

Leveringstid

Til sidst bør du tjekke leveringstiden – specielt hvis du handler online.

Det er nemlig ikke alle modeller, som er på lager, og det vil jo være ærgerligt ikke at have barnevognen klar, når baby ankommer. 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s