Dette indlæg er udarbejdet i samarbejde med den virksomhed der linkes til. Indlægget er derfor betalt – det samme gælder links.
Danmark har i de seneste år været et af de mest lykkeligste lande i verden, faktisk det lykkeligste. Indtil i år, hvor Norge har slået os af pinde. Lykkelige lande er dem, der har en sund balance af traditionel velstand, social kapital, forstået som en høj frekvens af tillid til samfundet, lav ulighed og tiltro til landets regering. Ligeledes er det flere undersøgelser der viser at sol og sommer gør os lykkeligere, hvilket er lidt modsigende hvis vi kigger på både Norge og Danmarks klima. I begge lande har vi knap halvdelen af året med nedbør, hvilket ikke just hjælper på humøret. Lidt overraskende er det generelt de landene på den nordlige del af kloden, der er blandt de lykkeligste. Som nævnt tager undersøgelsen udgangspunkt velstand i landet og helt konkret seks konkrete faktorer, som er følgende:
Bnp per indbygger, forventet levealder uden sygdom, frihedsgrad, social støtte, grad af generøsitet og fraværet af korruption i stat eller erhvervsliv.
De nederste lande på listen, er typisk lande som scorer lavt på alle seks parametre. Som bla. er lande som Afrika og uroplagede nationer som Syrien og Yemen. Lidt overraskende er det at et land som f.eks. Italien befinder sig helt nede på 48. pladsen.
Nordiske lande tager hånd om borgerne
I norden har vi et helt andet velfærdssystem, end i lande som befinder sig længere nede på listen. Hvis du udsat borger har brug for hjælp, tager systemet sig af vedkommende og tilbyder en løsning. Det kunne være et botilbud på en bosted, hvor uddannet personale tager hånd om den enkelte. Ikke sagt at vi i Danmark ikke har tilfælde hvor systemet svigter, men set i forhold til lande som rangere nederst på ranglisten, er vi lysår foran.