Sådan sparer du plads i rygsækken

Dette indlæg er udarbejdet i samarbejde med den virksomhed der linkes til. Indlægget er derfor betalt – det samme gælder links.

Backpacker-rejser er ualmindeligt populære – især blandt unge mennesker. Adskillige nybagte studenter smider en rygsæk på ryggen og en bæltetaske om halsen, hvorefter de stiger på et fly med kurs mod den fjerneste rejsedestination overhovedet muligt. Jo længere væk, jo bedre. Og rejsen må gerne være rigtig, rigtig lang, for livet skal nydes, og verden skal opleves inden studie eller arbejdsliv igen kalder. Men hvordan pakker du den ideelle rygsæk til din backpackerrejse? Her kommer 3 gode råd til pakkelisten – og pakkemetoden ikke mindst.

1. Varmt eller koldt?

Det siger sig selv. Når du skal rejse og bo i en taske i flere måneder, som du tilmed skal slæbe med dig på ryggen, gælder det om at begrænse dig i pakkeprocessen. Men det er lettere sagt end gjort. For på sådan en rejse er behovet for at pakke stort set alt ned meget stort. Vil du gøre det lettere for dig selv at mindske mængden og størrelsen på rejsegodset, kan du starte med at vælge en destination, der indbyder til lette klæder. Rejser du mod varme, udenlandske himmelstrøg, er behovet for varmt (og tungt) tøj naturligvis ikke ret stort. Vælger du derimod at drage mod koldere egne, stiller det i sagens natur lidt større krav til din oppakning. Går du med en den tredje mulighed at besøge lande med både kolde og varme temperaturer på din rejse, så skal du virkelig tænke praktisk, når du pakker tasken. Der er masser af inspiration at hente på nettet til dig, der er i tvivl om, hvor den store backpackerrejse skal gå hen. Find eksempelvis inspiration og bestil din rejse på www.profil-rejser.dk.

2. Små flasker og beholdere

Når du skal være afsted i flere måneder, kan det næsten ikke betale sig at købe bittesmå shampoo- og sæbeflasker. Sådan tænker mange, inden de tager afsted, men faktum er, at sæbe, shampoo, tandpasta, bodylotion, ansigtscreme og så videre vejer et ton i rygsækken. Så det kan faktisk godt betale sig at anskaffe sig miniudgaverne af produkter til hygiejne og personlig pleje. Når du løber tør, kan du med sikkerhed købe dig til en ny ration. Det kan måske være vanskeligt at komme i besiddelse af dine yndlingsprodukter fra Clinique og Elizabeth Arden, når du befinder dig i Sydamerikas jungle, men du klarer nok nogle uger eller måneder med fremmede mærker. Til gengæld får du mindre ondt i ryggen og langt mindre besvær med pakningen, hver gang du skal fra sted til sted.

3. Rejsehåndklæde

Det hurtigttørrende rejsehåndklæde er en sand klassiker på backpackerrejsen. Ikke nok med at det tørrer på nul komma fem, når du har tørret dig efter badet, det vejer heller ikke ret meget. Det hurtigttørrende håndklæde er ikke det meste luksuriøse og lækre håndklæde, men det betyder ikke så meget, når du er på farten og fokus er på det frie rejseliv frem for wellness og forkælelse. Hvis du virkelig trænger til lidt personlig pleje og velvære, kan du jo altid tage en pause fra backpackerlivet på et lokalt spa- eller wellnesscenter.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s