Få styr på de nye skilte inden ferien

Dette indlæg er udarbejdet i samarbejde med den virksomhed der linkes til. Indlægget er derfor betalt – det samme gælder links.

Fra oktober træder nye regler for færdselsskilte i kraft. For dig betyder det, at du nu vil blive mødt af flere nye skilte, når du tager familien med på tur. Derfor kan det også godt betale sig at bruge lidt tid på at lære de nye skilte.

Med mindre man lige har været igang med at tage kørekort eller er frisk fra køreprøven, så kan man godt komme lidt i tvivl over, hvad de mange skilte man møder i trafikken betyder. Og nu kommer der så hele seksten nye skilte, som du skal kunne forholde dig til.

Man kan blive helt forvirret af alle de skilte, men når du kaster dig ud i eventyr rundt i landet, kan det være en stressende oplevelse at skulle begive sig ud i trafikken, og kommer du forberedt, kan du undgå lige denne stressfaktor.

Find rundt i trafikken

Grunden til at de nye skilte kommer, er at verden omkring os er i hastig forandring. Trafikken og gadebilledet ændrer sig med nye typer af veje og nye regelsæt for parkering. Cykler betyder mere og mere for danskerne og i både Odense og Aarhus er der fuld gang i letbanebyggerier, så det er ved at være på tide med nye regler og dermed også nye skilte.

Her er de nye skilte

Flere nye skilte minder meget om de tidligere skilte. Der er sneget sig en cykelgade ind, som nøjagtigt er det samme som en gågade, bare med cykler. Cykelskiltene er gode til os der tager på cykelferie rundt i landet. Der er også kommet skiltning for supercykelstier, som vinder frem i hele landet. Til gengæld er cykler også så populære, at vi nu får et skilt, som indikerer, at her er cykelparkering forbudt.

Smil, du er på!

Et nyt skilt for overvågning på offentlige pladser har sneget sig ind. Skiltet er visualiseret ved et overvågningskamera på blå baggrund. Derudover er der også nye skilte til tog- eller metrostationerne. De vil fungere som vejvisere for rejsende med offentlig transport.

Du kan se alle skiltene her, og brug nu godt med studietid – det ville være ærgerligt at komme på ferie, og så ikke forstå skiltene.

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s