Huskeliste hvis du rejser med hund

Dette indlæg er udarbejdet i samarbejde med den virksomhed der linkes til. Indlægget er derfor betalt – det samme gælder links.

Sommeren er ved synge på sidste vers, selvom det forlyder at den gør et storstilet comeback i den kommende weekend med temperaturer på den gode side af de 25 grader. Der er naturligvis også masser af danskere, der endnu ikke har holdt deres ferie og først skal til det nu.

Der er omkring en halv million hundeejere i Danmark, og af dem er der nok nogle stykker der har prøvet at skulle have hund med på ferie. Det letteste er naturligvis hvis man skal på kør-selv-ferie eller lignende, hvor hunden er i ens nærvær hele tiden, og ikke skal overlades til andre (flyselskaber).

Det betyder dog ikke, at det er helt uden betænkninger, at man kan have sin hund med sig, hvis man rejser med den. I en del lande kræves der nemlig en tilladelse, hvis man skal have en hund med ind over grænsen. Så man rejser afsted er det derfor en god ide, at tjekke op på det pågældende lands regler, så man ikke bliver afvist ved grænsen.

En af de ting du skal være mest opmærksomme på, er at en hund kan finde på at løbe væk, også hvis du er ude og rejse. Et hundetegn er lovpligtigt i Danmark, her kan der stå navn, adresse og telefonnummer, men dette er ikke meget behjælpeligt i udlandet, hvis nogen finder hunden og ringer hjem til dig, og du er et helt andet sted i verden.

En rigtig god ide er at havet et midlertidigt hundetegn på din hund, mens du er på ferie, hvor du kan skrive dit mobilnummer og evt en adresse, på der hvor i befinder jer, hvilket gør det meget lettere, hvis nogen skulle finde din hund. Sådan et kan købes i deres fleste dyreforretninger – blandt andet her.

Får din hun noget specielt foder kan det desuden være en god ide at have dette med hjemmefra, da hunde ikke har så godt af pludselig at skulle have en ny form for foder, hvilket kan være hårdt for deres maver.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s