Opvarmning af sommerhus

Dette indlæg er udarbejdet i samarbejde med den virksomhed der linkes til. Indlægget er derfor betalt – det samme gælder links.

Hvis du overvejer at investere i et sommerhus, kan det være en god ide at kigge nærmere på hvilke kilder til opvarmning, der er i huset. Mange sommerhuse bruger enten el-radiatorer, mens der også er mange der udelukkede er varmet op med en brændeovn, da langt den meste tid i sommerhuset foregår om sommeren, hvor behovet for varme ikke er så stort.

I langt de fleste tilfælde vil dette også være tilstrækkeligt, hvis der kun er behov for, at der skal være varmt når man befinder sig i huset, og at det desuden ikke er for stort, da det kan være langsommeligt at opvarme med en brændeovn, og meget dyrt at opvarme med en el-radiator.

Noget af det du skal gøre op med dig selv inden du investerer i et sommerhus, er hvor meget det skal bruges i de måneder, hvor det ikke er varmt og måske endda er minusgrader om natten. Noget andet du skal overveje er, hvilke ting der skal være i sommerhuset. Hvis der er en del elektronik, er det nemlig sjældent en god ide, at der bliver for koldt i huset, da det meste elektronik ikke har det alt for godt med kulde.

Der findes flere forskellige måder at varme huset op på udover brændeovn og elradiatorer, det er sjældent, at det er muligt at få tilkoblet fjernvarme eller lignende. Desuden kan det sjældent betale sig, da der er dyre afgifter og abonnementer, også selvom man ikke bruger deres ydelser i en periode, så den billige pris kan hurtigt blive spist af afgifter. Typisk vil mange vælge et oliefyr eller et pillefyr, hvor sidstnævnte naturligvis er det bedste – både for økonomien og for miljøet, men er dog lidt dyrere i anskaffelse. (du kan læse mere om pillefyr her)

Dette er naturligvis kun til store sommerhuse, da ting som varmepumper ofte vil være tiltrækkeligt til et mindre sommerhus, men der er mange faktorer der spiller ind. Eksempelvis hvor godt huset er isoleret og om alle rum er lige godt isoleret, eller er er nogen hvor varmen kan fosse ud.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s