Frem med grillen

Dette indlæg er udarbejdet i samarbejde med den virksomhed der linkes til. Indlægget er derfor betalt – det samme gælder links.

Sommer og grill hænger unægteligt sammen, og vi danskere er blandt de mest grilllystne i verden. Så snart solen begynder at titte frem i foråret, er der mange danske mænd (og kvinder), der pudser grillen af, og så er der ellers mange aftenmåltider der laves over kul eller gas.

Coop, der står bag SuperBrugsen, Fakta og Kvickly, hvis du skulle være i tvivl,  lavede en stor undersøgelse af danskerne grillvaner anno 2016. Undersøgelsen, som du kan se her, viste ikke overraskende at pølser er det der bliver grillet mest, ikke mindst i hverdagene hvor helt op mod 80% smider pølser på grillen. I weekenden bliver pølserne dog overhalet af oksekød, når der bliver smidt bøffer på grillen. Hos Kronekød.dk der forhandler luksuskød fra blandt andet USA, kan de sagtens genkende denne tendens. “Vi ser ofte forskellige ting som gris, okse og kylling i folks indkøbskurve til levering i løbet af ugen, men til leveringer inden fredag er primært ribeyes og striploins der sendes af sted” udtaler Kronekød slagteren.

Det er mænd der griller.

Mange vil nok kalde det for en stereotypisering, når man siger, at det er mændene der griller, ikke desto mindre ER det mændene der står for at grille, mens kvinderne typisk klarer det tilbehøret til kødet. Dette bekræfter Kronekød også inddirekte: “Jeg tror at 90 af alle bestillinger vi modtager, er afsendt af mænd i hvert fald at bedømme ud fra navnet på modtageren”.

Vi griller også generelt meget mere i vores ferier, hvor der virkelig er tid til at hygge ved grillen med et godt glas rødvin og masser af sol.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s