Charterrejser med børn?

Dette indlæg er udarbejdet i samarbejde med den virksomhed der linkes til. Indlægget er derfor betalt – det samme gælder links.

Et at de spørgsmål vi hører fra rigtig mange, er hvor man skal rejse hen med sine børn, hvis man gerne vil sydpå. Verden byder jo som bekendt på utrolig mange spændende og fantastiske destinationer. Det er dog langt fra alle sammen, der passer godt sammen med at rejse med børn, især hvis de er små.

Der er en kæmpe forskel på at rejse med børn der er mere end 3-4 år og så på at rejse med børn der er under 2 år. For mens børn der har nået 3-4 års alderen kan være meget selvkørende, kræver helt små børn konstant opmærksomhed.

Tænk på rejsetiden

Når du rejser med helt små børn er destinationen ikke helt så essentiel i forhold til strande og lignende, da det typisk er poolen, der vil være omdrejningspunktet for aktiviteterne og måske en smule vandpjasken i vandkanten. Her er det faktorer som vejret og transportid der tæller meget. Tyrkiet kan eksempelvis blive utrolig varmt i sommermånederne, det samme kan Gran Canaria og her er rejsetiden i fly omkring 5-6 timer, hvilket kan være meget, især hvis det er første gang du flyver med et barn. Her kan destinationer som Kreta og Mallorca være et mere oplagt valg. Rejsetiden er kortere og klimaet er en smule billigere.

Det er dyrt at rejse med børn

De danske rejseselskaber er gode til at lave tilbud og gode priser, så det ikke er så dyrt at have børnene med ud og rejse, og helt små børn kommer typisk mere eller minere gratis med. Det betyder dog ikke, at det er billigt at rejse med børn, for det er det langt fra. Ikke mindst fordi de de familievenlige hoteller ofte er langt dyrere end små familiehoteller, da der er mere personale og flere faciliteter og lignende. Det er ikke unormalt at skulle betale langt over 30.000 for en familie med to børn i højsæsonen for et par uger til en af de populære øer.

Du kan være heldig at finde en afbudsrejse, men der er ofte langt mellem dem i højsæsonen, hvis du skal af sted med hele familien – du kan prøve lykken med en afbudsrejse her.

Børnehotel eller ej?

Hvis du har små børn i alderen 0-2 år, vil et børnehotel ikke nødvendigvis ikke være en god ide, ikke sagt på den måde at det ikke kan være det. Men børn i den alder vil ofte have lige så meget ud af at blive tumlet af forældrene i en pool, da de typisk ikke er store nok til vand rutsjebaner og lignende.

4_Condesa-de-la-Bahia_624x355

Eksempel på et børnehotel fra Bravo Tours

Hvis børnene derimod er lidt ældre, er der ingen tvivl om at det vil bringe masser af glæde at kunne få lov til at lege i vandland hele dagen, hvilket som regel også sikrer en solid træthed om aftenen.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s